Programma's die ik gemaakt heb    
Keep Display On v1.1
Keep Display On v1.1

Download zip-bestand (766 kb)

Download Setup (1010 kb)

(alle Windows versies)
(Engels)
Wanneer door beperkte rechten binnen Windows de instellingen van de schermbeveiliging niet aangepast kunnen worden, dan is het heel lastig om dingen te tonen op het scherm voor langere tijd.

Dit kleine programma voorkomt dat het scherm in de schermbeveiliging gaat, simpel en makkelijk. Het programma wijzigt niets aan Windows, dus als het programma wordt afgesloten, dan werkt de schermbeveiliging als daarvoor.
IPSwitcher v3.5.0.26

IPSwitcher v3.5.0.26    zip  setup

(W2000, W2003, XP, Vista en Windows 7-8,10)
(Engels)
Switch IP configuraties vanuit het tray menu. Makkelijk en simpel configureer je eigen IP instellingen voor IPv4 en IPv6 met Internet Explorer proxy

Gebruik het zip-bestand of de setup om het programma te gebruiken.

Versie geschiedenis
ResetDisplay
ResetDisplay
(13 kb)
Reset / ververs het scherm zodat alles opnieuw getekend wordt. Ik heb dit programma gemaakt omdat het scherm van mijn laptop een probleem heeft wanneer deze uit slaapstand of schermbeveiliging komt. De positie waar de muiscursor heeft gestaan, heeft dan een vreemd grijs vlak die niet meer weg gaat. Dit vlak wil alleen weg als het scherm hardwarematig gereset wordt. Daarom heb ik dit programma voor dat doel gemaakt.

Oude programma's

WLAN_WGR614 v2.1
Netgear WLAN aan/uit 2.1
(104 kb)

(Alle Windows)
(UK)
Zet automatisch het draadloze netwerk aan of uit van de Netgear WGR614v6 Router, door het programma aan te roepen met verschillende parameters.
Dit programma kan gebruikt worden in de scheduler, zodat op aangegeven tijden het draadloze netwerk aan en uit gezet kan worden voor bijvoorbeeld de veiligheid.
Meer functies zijn toegevoegd in versie 2.0. De verbinding met internet kan worden verbroken en vernieuwd. Verbonden systemen kunnen worden getoond en als je een Internet browser hebt, de standaard instelpagina's kunnen worden opgeroepen zonder in te loggen. Een extra controle is toegevoegd in versie 2.1 om ook Internet Explorer te kunnen gebruiken. De URL login beveiliging voor Internet Explorer kan aan en uitgezet worden.
Pak het programma uit naar de hardeschijf en start het om te gebruiken. Als het programma gestart wordt zonder parameters, dan wordt het instelscherm zichtbaar.
Delete Locked
Delete Locked v1.5
(178 kb)

(Win 2000/XP/2003)
(NL/UK)
Wis geblokkeerde bestanden van schijf.
Dit programma kan bestanden vewijderen die nog in gebruik zijn door een programma of op dat moment niet gewist kunnen worden om een andere reden. Ik heb dit programma gemaakt, omdat ik tijdens het opruimen vaak bestanden tegenkom die op dat moment niet gewist kunnen worden. Hierdoor vergeet ik vaak de volgende keer deze bestanden te verwijderen en worden dus nooit meer gewist.
Ook wanneer een virus of reclame (ad-ware) programma vervelend is, kan dit programma van pas komen en ze naar een andere wereld helpen .
Als eerste probeert dit programma de bestanden op een normale manier te wissen. Wanneer dit niet lukt, dan worden die bestanden gemarkeer om gewist te worden voor de volgende start van de computer. Dus na het herstarten van de PC, worden de bestanden verwijderd alsof ze gedeinstalleerd worden door een normaal deinstallatie programma.
Dit programma kan tevens gebruikt worden om te kijken welke bestanden er bij de volgende herstart verwijderd of verplaatst worden. De 'View pending' knop is alleen zichtbaar wanneer er bestanden zijn die klaar staan voor de volgende herstart.
Nu ook met bestand informatie scherm waarin eigenschappen van het bestand op een simpele manier aangepast kunnen worden.
OntDubbel
OntDubbel v1.4
(Nederlands)

Download zip-bestand (316 kb)
Download Setup (558 kb)
Verwijderd dubbele regels uit een CSV-bestand (Comma Separated Values, komma gescheiden waarden) door tekst in een kolom te vergelijken en optioneel een nummer in een tweede kolom.
Bijvoorbeeld: verwijder regels die dezelfde naam hebben en behoud de regel met het laagste nummer.
Dit programma is volledig in het nederlands, maar als je het netjes vraagt, dan wil ik misschien wel een engelse vertaling maken :-)
TimeSync
TimeSync v1.5

Download zip-bestand (51 kb)
Download Setup (383 kb)


TimeSync Main Screen Bekijk Hoofd Schem
TimeSync Main Screen Bekijk Help Scherm
Tijd synchronisatie programma die de tijd ophaald van een SNTP Tijd Server.
Het zet de lokale PC tijd, zodat de tijden van bestanden NIET worden aangetast.

Dit programma is gemaakt omdat de standaard Windows automatische-synchronistatie-met-de-internet-tijd de systeem tijd zet in UTC (Universal Time Coordinated, ook bekend als GMT, of Greenwich Mean Time)
Door het zetten van de systeem tijd, worden de tijden van bestanden ook veranderd op de hardeschijf. Dit is heel handig als je backup programma's gebruikt die alle bestanden zien als veranderd. Hierdoor worden dus alle bestanden weer meegenomen met de backup.
Dit gebeurt dus ook als we veranderen van zomer naar wintertijd of andersom!. Dank je wel Microsoft!
Microsoft weet van het bestaan van deze bug, maar gaat het dus NIET oplossen (Q129574)

In TimeSync wordt ook rekening gehouden met de zomer en wintertijd (voor nu nog alleen de europese data, maar op verzoek wil ik best andere overgangsdatums toevoegen). Lijst met sntp-servers is aanwezig in zip-bestand.

Zo los je een Microsoft bug op en heb je altijd de juiste tijd op de PC. Het enige wat je moet doen is dit gratis programma gebruiken, simpeler kan het niet ;-)

CloseDailUp
CloseDailUp
(52 kb)
Wanneer een programma verbinding probeert te maken met het internet (tijdens opstarten) en je gebruikt een standaard telefoon modem, dan komt het inbelscherm op.
Dit programma kan dit scherm automatisch sluiten bij het opstarten.
Zie het bestand CloseDialUp.txt in het zip-bestand voor meer informatie.
IEAnimation
IEAnimation
(63 kb)
Verwijder het bedrijfslogo uit je Internet Explorer met dit programma. Daarnaast kan het roterende logo vervangen worden als u dat wilt.
Het ziet er heel vloeiend uit en het is veel beter dan die draaiende wereldbol, letter E of dat onduidelijke vlaggetje.
ModemClose
ModemClose
(26 kb)
Sluit de modem poort wanneer deze open blijft staan na het opstarten van Windows. Lees het txt bestand in de zip voor meer informatie.
SearchPWD
SearchPWD
(10 kb)
(Alleen Win9x !)
Ook wel eens last van een verloren wachtwoord die alleen nog bekend is in een programma, maar dat programma laat van die leuke sterretjes of bolletje zien? Dat heb ik dus ook gehad en daarom heb ik dit kleine programmaatje gemaakt om deze sterretjes weer leesbaar te maken.
Door de muis boven de sterretjes te houden en vervolgens op de spatiebalk te drukken, zal het wachtwoord leesbaar getoond worden.

Gebruik WinSpy voor alle Windows versies (zie hieronder)

Andere programma's

WinTree WinTree (230 kb) Handig programma voor het bekijken en aanpassen van aktieve scherm objecten, zoals knoppen en tekstboxen. Het is gemaakt door Frans van Nieuwenhoven, niet door mij.
Ik heb dit gebruikt voor beta-testen en om meer inzicht te krijgen hoe Windows werkt.
WinSpy WinSpy (19 kb) W9x,NT4,W2k,XP,W2k3 Dit programma geeft informatie van geselecteerde windows op het scherm, inclusief verborgen wachtwoorden.
Gemaakt door Robert Kuster. Aangepast door mij, omdat je onder andere het scherm niet kon minimaliseren (toolbar-knop, icoon).

Homepage | Freeware license | Privacy policy | Forum Vragen? Kijk in het forum of stuur mij een e-mail.
Traveling without moving  
Laatst aangepast op: 17 juni, 2019 Valid CSS! Valid HTML 4.01!